Vergoedingen therapie
Welke mogelijkheden zijn er om de therapie vergoed te krijgen. Want wij zijn een particuliere GGZ en werken zonder vergoedingen vanuit de zorgverzekering. Dit is voor ons een hele bewuste keuze geweest. Wellicht denkt u dat u de therapie nu volledig zelf moet betalen, maar dat is gelukkig niet waar. We vertellen u hier precies welke mogelijkheden u verder nog heeft om de therapie (deels) vergoed te krijgen. Vergeet niet dat het via de zorgverzekering ook niet gratis is, zeker als u nog geen eigen risico hebt gebruikt dat jaar.
- Werkgever, mocht u ziek uitgevallen zijn of regelmatig met psychische klachten thuis zitten dan is dat voor uw werkgever een kostbare zaak. Bedragen kunnen oplopen van een €250 tot een €500,- per dag! U kunt zich dan ook voorstellen dat een werkgever er wel iets voor over heeft. Tevens is het voor uw werkgever ook nog eens volledig fiscaal aftrekbaar.
- Gemeente, afhankelijk van in welke gemeente u woont is het mogelijk om bij kinderen en jongeren onder de 18 de gemeente in te schakelen (deze is immers verantwoordelijk voor de hulp aan jongeren) met een aantal gemeenten hebben wij overeenkomsten. Hebben we dat niet met uw gemeente dan is het ook mogelijk middels een kort persoonlijk contract. Helaas kan dit wel enige tijd in beslag nemen. Sommige gemeenten vergoeden overigens wel met terugwerkende kracht.
- UWV , wij hebben een overeenkomst met het UWV waardoor het mogelijk is indien u van hen bijvoorbeeld een WIA, Wajong, ziekteuitkering ontvangt eenmalig een traject te mogen volgen. U kunt hiervoor terecht bij de arts of contact persoon van het UWV.
- Letselschade, bent u slachtoffer van een ongeval of misdrijf dan kunt u de therapie vergoed krijgen via de letselschade. Overleg hierover met uw letselschadeadvocaat of letselschadespecialist.
- PGB, ontvangt u een PGB uitkering dan is het mogelijk om een contract af te sluiten zodat u middels uw budget zelf de zorg kunt inkopen en hierdoor het in de meeste gevallen volledig vergoed krijgt.
- WMO, bent u bekend bij de WMO dan kunt u daar ook informeren naar de mogelijkheden. Per gemeente hebben we hier wisselende resultaten mee. Bij de ene gemeente en cliënt is het zo geregeld, bij de ander duurt dit tijden of willen ze helemaal niet meewerken. Wel is hier de ervaring de aanhouder wint.
- Goede doelen, kijk eens op de website van uw gemeente hier vind u vaak diverse goede doelen of instanties waar je kunt aankloppen voor een financiële ondersteuning om toch de therapie te kunnen volgen.
- Crowdfunding steeds vaker zien we dat mensen om hun medische behandelingen die niet worden vergoed gaan crowdfunden. Op het internet treft u diverse platformen aan waar u uw project kunt aanbieden.
- Belastingdienst, mochten deze bovenstaande mogelijkheden niet voor u van toepassing zijn. Dan heeft u altijd de mogelijkheid om de kosten (deels) terug te vorderen via de belastingdienst, bijzondere zorgkosten. Hoeveel u terug ontvangt is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. In de meeste gevallen ligt dit zeker rond de 60% of hoger.
- Betalingsregeling onder strikte voorwaarden is het mogelijk om uw therapie in termijnen te betalen. Meer info hierover kunt u bij ons verkrijgen.